☰ MENU

SNAKE ONLINE

4 Frank GroffiVermarc3 Andries Ivo2 Het 3de Bedrijf .5 Torfs1 Nauwelaerts bvba

SNAKE CYCLING TEAM

Historiek

Reeds in 2001 idealiseerden we tussen pot en pint het 'Snake-project'. Praktische beslommeringen verdaagden echter de realisatie. Maar uitstel was geen afstel. Het SNAKE Cycling Team vzw werd opgericht augustus 2004.  Betty, Johan en Jan realiseerden het project, na vele inspiraties en begrotingen. We smolten al onze ervaringen samen in eenvoudige maar sterke formules. We mixten het met uitstekende adviezen van ervaren personen en bouwden een sterke fundering: 'Snake was born'. Bijkomend doel: meerdere jaren in het peloton vertoeven. Het eerste 'slangenbroed' telde 8 renners.  Jonathan, Yoeri en Rudy waren er van dag één bij. Betty ontwierp prachtige wielerkledij: opvallend, verfrissend en zeer functioneel.

In het voorjaar 2005 debuteerden we op de weg. We werden eerst smalend bekeken, maar haalden wel meteen sterke resultaten. In het voorwoord schreven we op onze website: 'We werken enkel met werkende sportlui en wij koersen op onze manier. Of we gelijk hebben? We spreken mekaar na het seizoen nog wel' en verder, over 'een addertje onder het gras'. Dat bleek de juiste terminologie. Verbazing werd bewondering. En daarmee kwamen ook de loyale fans. Zij blijven voor ons zeer belangrijk.

Met vallen en opstaan én met uitstekende resultaten slopen we ons een weg naar erkenning. Juiste, verstandige en soms moeilijke beslissingen verstevigden meermaals onze positie. Het team én zijn teamspirit zorgde ondertussen voor de nodige opmerkelijke sportieve successen. Jaar na jaar werd het palmares aangevuld. Onze portfolio mag dan ook met de nodige fierheid getoond worden. Die sportieve resultaten kwamen er echter alleen maar na zware inspanningen. Ondertussen werk(t)en we verder aan een mix met uiteenlopende kwaliteiten. Daarom kunnen we in zowat alle disciplines ons mannetje staan. Ondanks dat we trouw blijven aan onze fysiologie van  'werkende sportlui'.

Dat allemaal kon en kan  niet gebeuren zonder de steun van een schare trouwe sponsors. Zij zorgen er voor dat wij op deze productieve manier kunnen verder werken. Deze bedrijven én hun beleidsmensen kunnen we dan ook niet genoeg bedanken voor hun sterke steun. Zonder hen geen wielerteam !!

In 2017 rijden we ons 13de jaar in het peloton: Snake werd ondertussen een vaste waarde in de wielerwereld. Opmerkelijke statistieken: in de eerste 10 jaar Snake stonden we 130 maal op het podium, waarvan 44 keer op het hoogste schavotje. 2 keer reden we met 2 man vooruit naar de streep, wonnen titels in het Tijdrijden, kregen extra-sportieve trofeëen, stonden op podia in  Interclubs en wonnen een klassieker. We behaalden zelfs overwinningen bij de profs. Zo werd onze uitslagenreeks  een rijkgevuld palmares.

Zo werd het addertje ....ondertussen een Mamba !!